Ismét saláta, de ez most édes. 🙂 Tegnap kaptunk Békés megyéből 1-1 sárgadinnyét és görögdinnyét, ill. sárgabarackot. Alma és frissen lefagyasztott szeder volt itthon. Így nem volt kérdés, hogy gyümölcssalátát készítek a reggeli zabkásánkhoz. Aztán este találkoztunk Zsuzsával, akitől marcipánmasszát kaptunk. Így lett teljes a saláta. Meg a kertből szedett mentalevéllel (ami sajnos fotózás után került az öntetbe:-)
Hozzávalók:
1/2 sárgadinnye
1/6-od görögdinnye
10 szem sárgabarack
2 szem alma
1 marék feketeszeder
2 citrom, víz, méz
friss mentalevél
15 dkg marcipánrúd
Elkészítés:
A gyümölcsöket (amelyiket szükséges) megmossuk, majd felkockázzuk (kivéve a szedret). Egy tálba tesszük. A citromból limonádét készítünk, beletépkedve a mentaleveleket is. Ezt tálalás előtt a salátára öntjük, majd belekockázunk a marcipánrúdból is. Frissen fogyasztjuk, mi mákos zabkásával ettük most: jól indult a napunk.