magdireceptek

Meggyes-pudingos vegán piskóta

Az egyik legfinomabb sütemény, próbáljátok ki! Barátnőm receptje alapján.

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg rétesliszt
20 dkg nyírfacukor
12 ek. olaj (4 szűz olaj mix)
2 ek. citromlé
1,5 foszfátmentes sütőpor
5 dl buborékos ásványvíz
4 ek. rizsitalpor

1 kg magozott meggy

2 l rizstej
4 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. karobpor
kb. 10-15 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük, hozzáadjuk a nedveseket-folyékony összetevőket és alaposan összekeverjük. A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk az olajozott, lisztezett tepsibe tett tésztára.  180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük. Eközben -hagyományos módon –  elkészítjük a pudingot. Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele. A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás ás a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük. Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Vegán, „vajas”-meggyes keksz

Hozzávalók: 2,5 dl nyírfacukor12,5 dl liszt2 tk. vaníliás cukor40 dkg kókuszzsír1 citrom héja—meggylekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóit kimérjük, a citrom...

Sólet

Hm, nagyon régen ettünk ilyet, talán 4-5 éve nem is főztem sóletet, mindig elfelejtettem, de most vasárnap barátnőmnél jártunk, és...