Az egyik legfinomabb sütemény, próbáljátok ki! Barátnőm receptje alapján.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg rétesliszt
20 dkg nyírfacukor
12 ek. olaj (4 szűz olaj mix)
2 ek. citromlé
1,5 foszfátmentes sütőpor
5 dl buborékos ásványvíz
4 ek. rizsitalpor
—
1 kg magozott meggy
—
2 l rizstej
4 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. karobpor
kb. 10-15 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük, hozzáadjuk a nedveseket-folyékony összetevőket és alaposan összekeverjük. A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk az olajozott, lisztezett tepsibe tett tésztára. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük. Eközben -hagyományos módon – elkészítjük a pudingot. Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele. A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás ás a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük. Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap tálaljuk.