magdireceptek

Medvehagymás lencsepástétom

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂

Hozzávalók:

20 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezdfokhagyma
1 ek. olívaolaj

1 tk. pirospaprika
2-3 tk. majoranna
2-3 tk.kömény
1-2 ek. morzsa
ízlés szerint gabonakolbász
3-4 nagy levél medvehagyma
1ek. növényi tejföl


Elkészítés

A lencsét előző este beáztatjuk. Majd másnap sós, köménymagos vízben megfőzzük. Eközben a hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. Erre szórunk pirospaprikát, majorannát, majd a megfőtt lencsét is hozzáadjuk. Beleteszünk gabonakolbászt és a fűszereket és botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor teszünk hozzá olajat és morzsát, és összefőzzük. Tetszés szerinti vízzel hígítjuk. Miután lezártuk, hozzákeverjük a medvehagymát is. Kevés növényi tejfölt keverünk hozzá és kihűlve fogyaszthatjuk is. 🙂  A növényi tejföl  1/4 csésze napraforgó, 1/4 csésze héj nélküli mandula, 1/2 közepes krumpli, 2 ek.liszt, 1 tk. citromlé és 1 tk.só és méz összeturmixolásával készül. A masszához adjunk annyi vizet, amennyit felvesz.

A képen látható kenyér receptjét később írom le.:-)

Ezeket olvastad már?

Heti menü

vega_pokemontrainer4000

Mostantól igyekszem heti menüvel jelentkezni, ugyanis sokan kértétek, hogy segítsek nektek ebben.  Így próbálom minden hét elején leírni ,mit ettünk...

Hamarosan kapható lesz A nyár ízei

vega_pokemontrainer4000

Annak, akit érdekel, egy jó hír: július 10-től kapható lesz A nyár ízei vegán szakácskönyv 100 vegán recepttel, tartósítással, fitoterápiával. ...

Vegán kalács

Magdi

25 dkg finomliszt1/2 kávéskanál só 1 ek. kristálycukor6 ek. eritrit4 dkg növényi margarin5 dkg mazsola (elhagyható)1/2 bio citrom reszelt héjaKb....