magdireceptek

Medvehagymás kölesvaj

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli recept alapján, ám mivel a medvehagyma kevés és zsenge volt, így egy kevés tofu is került bele. Hihetetlen állagú és finomságú kence lett, vajkrém és sajtkrém közt félúton.:.-) Jó, hogy maradt belőle és hazahoztuk.

Hozzávalók:

2 csésze megmosott, csíkokra vágott medvehagyma levél
2 csésze lucskosra főzött köles
2 kisebb gerezd fokhagyma, szétkaparva vagy préselve 
1/2 natúr tofu 
2 ek. sörélesztő pehely 
1 ek. olívaolaj
2 csapott tk. só
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixoljuk krémesre (turmixgépben vagy botmixerrel), ha a könnyebb keverés igényli, adjunk hozzá egy kevés vizet.  Azonnal fogyasztható pástétom.

Ezeket olvastad már?

Spenótos-tofus rakott nokedli

Ez egy régebbi ebédünk volt, de most látom, hogy nem került még fel a blogra. Így leírom gyorsan: 1 kg...

Almás, mandulatejes polenta

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára. Hozzávalók: 75 dkg kukoricadara2-3 ek. Alpro szójajoghurt 2...

Törökmogyorós-marcipános zabkeksz

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb, egészséges édesség. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg marcipánmassza nádcukorral35 dkg zabpehely25 dkg finomliszt2 ek. foszfátmentes sütőpor1 marék...