magdireceptek

Medvehagymás kölesvaj

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli recept alapján, ám mivel a medvehagyma kevés és zsenge volt, így egy kevés tofu is került bele. Hihetetlen állagú és finomságú kence lett, vajkrém és sajtkrém közt félúton.:.-) Jó, hogy maradt belőle és hazahoztuk.

Hozzávalók:

2 csésze megmosott, csíkokra vágott medvehagyma levél
2 csésze lucskosra főzött köles
2 kisebb gerezd fokhagyma, szétkaparva vagy préselve 
1/2 natúr tofu 
2 ek. sörélesztő pehely 
1 ek. olívaolaj
2 csapott tk. só
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixoljuk krémesre (turmixgépben vagy botmixerrel), ha a könnyebb keverés igényli, adjunk hozzá egy kevés vizet.  Azonnal fogyasztható pástétom.

Ezeket olvastad már?

„Zabitej”

vega_pokemontrainer4000

Szintén egyszerű, gyors és olcsó tej készíthető zabpehelyből is, házilag. Mert nagyon finomak a boltban kaphatók, múltkor 1600 Ft-ért láttam...

Nyári receptes ízelítő

vega_pokemontrainer4000

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...

Diós csók (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Egy újabb egyszerű recept, hogy ne kelljen a fejünket törni, milyen egészséges süteményt süssünk hétvégén.  Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű...