magdireceptek

Mandulás Raffaello golyó (vegán)


Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát:
Hozzávalók:
18 dkg kókuszreszelék
kb. 1 dl víz
Elkészítés:
A vízből és a nyírfacukorból  szirupot főzünk, és langyosra kihűtjük. Ehhez hozzákeverjük a kókusztejport, a kókuszolajat, és 15 dkg kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, a massza nagyon puha lesz, hiszen a kókuszolaj a meleg hatására folyós lesz. Az elkészült masszát tegyük hűtőbe, amíg a kókuszolaj megdermed, majd vizes kézzel kis golyókat formázzunk, úgy, hogy mandulát tegyünk a közepébe és a ledarált (héjas) mandulareszelékbe forgassuk meg. Lehűtve tálaljuk. 
TIPP: érdemes dupla adagot készíteni, és a masszát felhasználni kásákhoz is. Holnap egy ilyen recept következik. 

 

Ezeket olvastad már?

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Ajánlom mindenkinek, valószínűleg én is ott leszek, az addigra elkészülő A tél ízei című szakácskönyvvel 🙂

Grillparádé a konyhában

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este  férjemmel grillpartit tartottunk, egy „benti grill készülék” segítségével.  Mi ezeket tettük bele: 1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga1 kisebb...