Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát:
Hozzávalók:
20 dkg kókusztejpor
18 dkg kókuszreszelék
15 dkg nyírfacukor
10 dkg kókuszolaj
10 dkg hámozott mandula
10 dkg héjas mandula
kb. 1 dl víz
Elkészítés:
A vízből és a nyírfacukorból szirupot főzünk, és langyosra kihűtjük. Ehhez hozzákeverjük a kókusztejport, a kókuszolajat, és 15 dkg kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, a massza nagyon puha lesz, hiszen a kókuszolaj a meleg hatására folyós lesz. Az elkészült masszát tegyük hűtőbe, amíg a kókuszolaj megdermed, majd vizes kézzel kis golyókat formázzunk, úgy, hogy mandulát tegyünk a közepébe és a ledarált (héjas) mandulareszelékbe forgassuk meg. Lehűtve tálaljuk.
TIPP: érdemes dupla adagot készíteni, és a masszát felhasználni kásákhoz is. Holnap egy ilyen recept következik.
TIPP: érdemes dupla adagot készíteni, és a masszát felhasználni kásákhoz is. Holnap egy ilyen recept következik.