magdireceptek

Mandulás-körtés-gabonakávés vegán torta

Egyszerű torta a dolgos hétköznapokra. És végre egy fekvő kép is. 🙂

Hozzávalók:

15dkg nyírfacukor
5 dkg instant gabonakávé
1 dl olaj
1,2 dl TopNatúr rizstej  (tejportból és vízből készítve)
10 dkg  teljes kiőrlésű liszt
1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor
 —
6 szem körte
kb. 10 dkg mandulaszelet 

Elkészítés:

A cukrot és a lisztet, sütőport, kávét összekeverjük. Majd ebbe öntjük bele a nedves alapanyagokat: az olajat, növényi tejet. Majd egy kiolajozott és lisztezett tepsibe töltjük, és a meghámozott körtét rászeleteljük , megszórjuk mandulaszeletekkel. Közepes lángon, 30 perc alatt kisütjük.

TIPP: el tudom képzelni mézzel ízesített Alpro szójajoghurttal leöntve is. Hmmm….:-) 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó fasírt

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül...

Mandulalisztes keksz

Ez a keksz nem is keksz, mert finom puha, „habos” és tulajdonképp olyan, mintha marcipánt csemegéznénk. Nagyszerű. Ma kb. 5...

Sütőtök saláta

Ismét sütőtök 🙂 Nagyon szeretjük, és jól is termett, ezért szinte minden héten van belőle krémleves, vagy krumplipürébe keverjük, fasírt...