magdireceptek

Mandulás-körtés-gabonakávés vegán torta

Egyszerű torta a dolgos hétköznapokra. És végre egy fekvő kép is. 🙂

Hozzávalók:

15dkg nyírfacukor
5 dkg instant gabonakávé
1 dl olaj
1,2 dl TopNatúr rizstej  (tejportból és vízből készítve)
10 dkg  teljes kiőrlésű liszt
1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor
 —
6 szem körte
kb. 10 dkg mandulaszelet 

Elkészítés:

A cukrot és a lisztet, sütőport, kávét összekeverjük. Majd ebbe öntjük bele a nedves alapanyagokat: az olajat, növényi tejet. Majd egy kiolajozott és lisztezett tepsibe töltjük, és a meghámozott körtét rászeleteljük , megszórjuk mandulaszeletekkel. Közepes lángon, 30 perc alatt kisütjük.

TIPP: el tudom képzelni mézzel ízesített Alpro szójajoghurttal leöntve is. Hmmm….:-) 

Ezeket olvastad már?

Főtt céklasaláta

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...

Grillparádé a konyhában

Tegnap este  férjemmel grillpartit tartottunk, egy „benti grill készülék” segítségével.  Mi ezeket tettük bele: 1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga1 kisebb...