magdireceptek

Cukkinis, padlizsános „pizza-melegszendvics”

Ma délben cukkinis-padlizsános -fokhagymás paradicsomszósszal elkészített tésztát ettünk. Kevesebb tésztát főztem, így kimaradt egy adag szósz. Vacsorára nem sült ki a kenyér, így nem tudtuk, mit együnk. Főzzek ki egy újabb adag tésztát? Nem, 15 perc és készen is lesz a pizza-melegszendvics, inkább emellett döntöttünk. Azért melegszendvics, mert így csíkokra vágva olyan, mintha melegszendvicset ettünk volna + a paradicsomos szósz ízesítése nem  a klasszikus „pizzaízesítőkkel” (pl. bazsalikom) készült. Nagyon finom volt. Na, persze, ha a tésztát mi készítjük, akkor kicsit hosszabb idő, de egészségesebb is, de most volt itthon Tante Fanny pizzatészta.  Ennek a tésztának a különlegessége, hogy nem tartalmaz ízfokozót, színezéket, keményített zsiradékot, olívaolajjal készült. Persze, nem esszük mindennap, hiszen finomlisztből készült, de jól megszórtam búzakorpával, ill. sok-sok rostot tartalmazó salátával ettük, így jólesett. 
Hozzávalók:
2 dl paradicsomkonzerv
1 dl növényi főzőtejszín
2 közepes cukkini
1 közepes padlizsán 
1 nagy fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 tk. borsikafű
3-4 tk. só
2 tk. xilit (nyírfacukor)
(1 ek. liszt/keményítő)
20 dkg növényi sajt
snidling (elhagyható)
paprikakarikák (elhagyható)
szezámmag  (elhagyható)
Elkészítés:
A hagymát 2 ek. olaj+ víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott cukkinit, padlizsánt, megszórjuk a fűszerekkel, és összepároljuk a zöldségeket is. Amikor „roppanósan puhák”, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a főzőtejszínt, az összetört fokhagymát és még ízlés szerint ízesítjük-pl. nyírfacukorral. Ez a szósz a tésztára remek. Ahhoz, hogy a pizzához is jó legyen, keverjünk bele 1 ek. lisztet (vagy kukoricakeményítőt), hogy kissé besűrítsük. A pizzatésztát vágjuk csíkokra. Reszeljük le a növényi sajtot, vágjuk fel a paprikát. A tészta-csíkokat tegyük olajozott, lisztezett tepsibe, majd kenjük rá a szószt, szórjuk a paprikakarikákkal, növényi sajttal, szezámmaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre. A legvégén adjuk hozzá a felaprított snidlinget. 

Ezeket olvastad már?

Zabos répafasírt

Ezt a fasírtot is érdemes kipróbálni! Mi most babfőzelék mellé fogyasztottuk. Hozzávalók:30 dkg sárgarépa 2 kisebb fehérrépa 10 dkg zabpehely1  kis...

Póréhagymás-kurkumás csicserileves

Hozzávalók: 2 közepes póréhagyma15 dkg csicseriborsó3-4 tk. kurkuma3 gerezd fokhagymahimalaya só – ízlés szerintlevespor és ételízesítő2 ek. kókuszzsír1 dl szójadresszing1...

Marcipános-sárgabarackos sütemény

Ezt mindenképp érdemes kipróbálni: kb. 8-10 perc az elkészítései ideje és hihetetlenül finom az íze. Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta...