magdireceptek

Mandula-ricottás vegán tortellini vöröslencsés paradicsomos mártással

Nagyon bonyolult a címe ennek az ételnek, ám nem annyira nehéz az elkészítése és teljes értékű ételt jelent, ha hozzálátunk. Ajánlom hétvégére, amikor több időnk van a konyhában (ha csak nem rugalmas munkarendben dolgozunk 😀 )

Hozzávalók – a ricottához:

1 1/2 csésze héj nélküli mandula (2 órán át áztatjuk)

1/2 csésze víz

1 nagy citrom leve 

1-2 evőkanál sörélesztő (elhagyható)

1 kis gerezd fokhagymapor

1/2 teáskanál szárított hagyma, összedarálva

só – ízlés szerint

Hozzávalók – a tésztához:

15 dkg tönkölyliszt

15 dkg finomliszt

1,5 dl víz

2 tk. só

Hozzávalók – a mártáshoz:

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj

1 üveg passzírozott paradicsom

1 sárgarépa

15 dkg vöröslencse

bazsalikom, majoranna, köménymag

Elkészítés:

A ricottához a mandulát beáztatjuk 2 órára; majd leszűrjük és aprítógépbe téve „rusztikusra zúzzuk” az alapanyagokat. A szószhoz 2 ek. olajon és ugyanennyi víz keverékén az előzetesen felaprított hagymákat megpároljuk, majd a vöröslencsét rászórjuk, fűszerezzük és a passzírozott paradicsommal felöntjük. Kb. 10 perc múlva botmixerrel pépesítjük (ne legyen teljesen homogén). A tészta hozzávalóit szintén összedolgozzuk, tésztagépen kinyújtjuk (vagy lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk), köröket szaggatunk, megtöltjük a ricottával és alaposan lenyomkodjuk a széleiket, majd csavarunk rajta egyet, így tortellini-ket formázunk. Forrásban lévő vízbe dobjuk és kb. 5 perc alatt kifőzzük őket, majd egy tésztakiszedő kanál segítségével kiszedjük tányérba téve, szósszal leöntve tálalhatjuk is.

Ezeket olvastad már?

Tahinis sült cukkinikrém

Van egy kis cukkinink, és mivel éppen valamilyen pástétomot kellett volna készítenem tegnap, cukkinipástétom lett belőle, megbolondítva egy kis pirított...

Elindult a káposztasavanyítás…:)

Ma délután, amikor hazaérkeztünk, nekiláttunk eltenni egy zsák káposztát. 🙂 Még így is maradt főzeléknek, töltött káposztának és egyébnek. De...