magdireceptek

Máktorta gránátalmával

 


Nagyon finom, próbáljátok ki. Nálunk a gyermekek sajnos csak így, süteményben eszik meg a mákot. Bejglibe vagy palacsintába töltve,  vagy tortaként. Mivel kisfiúnk „tejfölmániás”, ezért született meg egy ilyen verzió: a tetején vegán, édesített tejföllel és gránátalmával. 

Hozzávalók:

20 dkg tönkölyliszt 

10 dkg darált mák 

5 dkg kókuszolaj 

10 dkg nádcukor

1 csomag sütőpor

1 bögre meleg víz 

Dr Oetker vegán tejföl 

juharszirup vagy méz

tetszés szerinti gyümölcs

 Elkészítés:

A száraz és a nedves hozzávalókat is külön-külön összekeverjük, majd egymással vegyítve csomómentesre kikeverjük. Olajjal kikent, lisztezett tepsibe folyatjuk, majd 180 fokon kb 40 perc alatt kisütjük. Amikor kihűlt, megkenjük a tetejét előzetesen édesítő sziruppal vagy mézzel kikevert tejföllel. Megszórjuk gyümölccsel és tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Kapros kukoricapástétom

Valamelyik nap bevásároltam kukoricakonzervből, mert hirtelen rámtört, hogy mennyire szeretem és hiányzik (és  épp most volt leárazva is, szóval ez...

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Körtés-diós-karobos granola

Mára maradt ebédünk, így tegnap este csak granolát készítettem. Évek óta nem veszünk müzlit a boltban,  drága, cukros, ki tudja,...