Nagyon finom, próbáljátok ki. Nálunk a gyermekek sajnos csak így, süteményben eszik meg a mákot. Bejglibe vagy palacsintába töltve, vagy tortaként. Mivel kisfiúnk „tejfölmániás”, ezért született meg egy ilyen verzió: a tetején vegán, édesített tejföllel és gránátalmával.
Hozzávalók:
20 dkg tönkölyliszt
10 dkg darált mák
5 dkg kókuszolaj
10 dkg nádcukor
1 csomag sütőpor
1 bögre meleg víz
—
Dr Oetker vegán tejföl
juharszirup vagy méz
tetszés szerinti gyümölcs
Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat is külön-külön összekeverjük, majd egymással vegyítve csomómentesre kikeverjük. Olajjal kikent, lisztezett tepsibe folyatjuk, majd 180 fokon kb 40 perc alatt kisütjük. Amikor kihűlt, megkenjük a tetejét előzetesen édesítő sziruppal vagy mézzel kikevert tejföllel. Megszórjuk gyümölccsel és tálaljuk.