magdireceptek

Mákpudingos vegán sütemény gyümölcsökkel

Pénteken kedves ismerőseink házában jártunk (úgy, hogy csak fiúk volt otthon), és a konyhát bevéve Timivel (unokatestvérük) süteménysütés közben találtunk kedves süteményformákat. Így párat el is hoztam, kölcsönbe’, Ilditől, a háziasszonytól, aki most Angliában van a család többi részével. Szóval kicsit bonyolultnak tűnik a történet, de az a lényeg, hogy megihletett a forma, és finom sütemény készült tegnap este :-))

Hozzávalók:

50 dkg liszt (fele tk. liszt, fele finomliszt)
1 dl 100% extra szűz olívaolaj 
10 dkg nyírfacukor
1 dl víz
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor

1 csomag vaníliás puding
1/2 l rizstej
1/2 bögre mák

meggy, feketeribizli, málna

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból rugalmas linzertésztát készítünk. Nagyszerű a tészta: nincsen benne sem tojás, sem vaj, sem tej, sem cukor. 🙂 A formákat kiolajozzuk és morzsázzuk és a tésztákat belesimítva kisütjük. Eközben elkészítjük a szokásos módon a vaníliapudingot, amelyhez a végén hozzákeverjük a megdarált mákot. A tésztát kiszedjük a formákból, megtöltjük őket ezzel a pudinggal, ráhalmozzuk a gyümölcsöket és megesszük :-)) 

Ezeket olvastad már?

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paprika és paradicsom 1 kis kanál pirospaprika kb. 2 ek. olaj Só,...