magdireceptek

Lilakáposztás fasírt

Nagyon finom fasírt. Férjem úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha sült krumplit enne dinsztelt káposztával (ez a két kedvenc étele.) Így amolyan „két legyet egy csapásra” étel ez. 

Hozzávalók:

1/2 fej lilakáposzta
10 ek. csicseriborsóliszt
1 dl víz
2 ek. lemagpehely
3-4 tk. só
2 tk. kömény
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a káposztát legyaluljuk, besózzuk. Hagyjuk állni, majd hozzáadjuk a vizet, csicseriborsólisztet, lenmagpelyhet, köménymagot. Masszát gyúrunk, majd olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Egy túlélő őszinte vallomása

Úgy gondoltuk, megosztjuk  a blog olvasóival az elmúlt időszak eseményeit, melyek nem várt nehézségeket hoztak számunkra. 34 évesen, boldog feleségként...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt    (lehet más ízesítésű is) 3 ek. Alpro natúr joghurt15 dkg főtt köles10 dkg natúr...