magdireceptek

Lilakáposzta főzelék

Érdemes lila színű zöldségeket, gyümölcsöket többet fogyasztanunk. Ennek jegyében ettünk valamelyik nap lilakáposztából készült főzeléket. A lilakáposzta egyébként 36 féle rákellenes anyagot tartalmaz. 

Hozzávalók:

1 kisebb fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
3 ek. olaj
3 ek. finomliszt
himalaya só – ízlés szerint
római kömény, vagy sima köménymag – ízlés szerint
8-10 ek. zabitalpor / natúr növényi tej
víz – kb. 1-1,5 l
citromlé . ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk. Olaj és víz keverékén megpároljuk. Eközben a lilakáposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a megpárolódott hagymához tesszük, ízesítjük köménymaggal, sóval. Felöntjük növényi tejjel (annyival, amennyi ellepi) és megpároljuk. Közben elkészítjük a rántást: szárazon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadunk a káposzta levéből, Az így elkészült rántást ha szükséges, botmixerrel csomómentesre mixeljük, és egy szűrő segítségével a főzelékhez adjuk. Végül citromlével ízesítjük. 
TIPP: tálaljuk sütőben sült burgonya / édesburgonya / sütőtök tócsnival vagy krokettel..de önmagában is finom lesz . 🙂 

Ezeket olvastad már?

Spenótos-tofus rakott nokedli

vega_pokemontrainer4000

Ez egy régebbi ebédünk volt, de most látom, hogy nem került még fel a blogra. Így leírom gyorsan: 1 kg...

Mesés vegán termékek a Pagony ízeitől

Magdi

Tízórai -dilemma Szeptember óta különösen sok kérdést kapok annak kapcsán, hogy milyen krém vagy kence kerüljön egy gyermek (vagy felnőtt)...

Mesés jégkrémek vegánoknak (is)

Magdi

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi kisfiúnk, Gergő egész évben tudna jégkrémet vagy fagylaltot enni desszertként. Így...