magdireceptek

Lecsós szójacsík, sárga paradicsommal

Ismét a kertből főztem. 🙂

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
2 nagyobb kápia paprika
2 nagyobb sárga húsú kápia
2 nagyobb tv paprika
1 paradicsom
4-5 sárga húsú koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
só, vegamix, pirospaprika
10 dkg szójacsík 
100% extra szűz olívaolaj 
1 kis csokor petrezselyem
egy kevés gabonakolbász (kb. 1 ek-nyi)

Elkészítés:

A szójacsíkot beáztatjuk, majd forrásban lévő vegamixes vízbe tesszük, és 15 percig főzzük. Leszűrjük. Egy  tepsit vékonyan kiolajozunk, és a szójacsíkokat beletesszük, megpirítjuk. A hagymát kevés olajon és vízen megpároljuk.Közben a paprikákat és paradicsomot is felvágjuk, rátesszük a hagymára, a gabonakolbászt is beletesszük, majd pirospaprikával színesítjük. Szükség szerint vizet adunk hozzá. Puhára főzzük. A tepsiben közben néha megforgatjuk a szójacsíkokat. A legvégén adjuk hozzá a félbevágott sárga paradicsomokat, azok is hadd piruljanak meg. Majd erre ráöntjük az elkészült lecsót. Finom nyári ebéd vagy vacsora.
A szójacsík nem a kertből van, hanem a Vegetár Kft-től. 5 kg-os kiszerelésben nagyon jó áron kapható náluk. 

Ezeket olvastad már?

Sütőtök krémleves petrezselymes zsemlegombóccal

A sütőtök krémlevesnek sokféle ízesítési lehetősége van. Mi borsikafűvel, szerecsendióval szeretjük leginkább.  Kb. negyed sütőtököt tettem fel két kisebb krumplival,...

Tepsis tofu-paradicsom-padlizsán

Nagyon egyszerű és finom étel. 🙂 Hozzávalók (2 személy részére): 1 padlizsán4 szem paradicsom1 füstölt tofu5-6 ek. 100% extra szűz...