magdireceptek

Lecsós rizzsel rakott karfiol

Akadt itthon egy kis karfiol, barna rizs és sok-sok paprika. Nem volt kérdés, mi készül. Ugyanis Fanni nem szereti magában a lecsót (illetve pár kanállal eszik csak, de többet nem, csak a levét:-), de ha rakott ételbe bújtatom azt, akkor megeszi 🙂

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
6-7 szem paprika
2 szem paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:

A rizst a hagyományos módon megfőzzük, sózzuk. A lecsót szintén hagyományos módon elkészítjük. A karfiolt rózsáira szedve megpároljuk, ezt is megsózzuk. Majd kiolajozunk egy tepsit, belevágjuk a megfőtt karfiol felét, Erre kanalazzuk a rizst, majd a lecsót, ls a megmaradt karfiolt. Az egészet meglocsoljuk a növényi dresszinggel, és a maradék olajjal. Az egészet megszórjuk a fűszersóval és 200 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Szezámmagos-babos-répás tészta

Ma több napos szabadságra indulunk – férjem szüleinek segítünk a mezőgazdasági munkálatokban, Békés megyében. Több ezer tő paprika ültetés, dinnyeoltás...

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding

Hozzávalók: 10 dkg tápióka gyöngy3 dl víz6 dl kókusztej 10 dkg aranybarna nádcukor1 bio citrom héja5 dkg marcipán nádcukorral —karobos mogyorókrémgyümölcsökElkészítés:...