Vendégeink voltak, nem sok fotózni való maradt. De ha ismét készítek, bepótlom 🙂 |
Cseresznyeszezonban kötelező sütemény, nagyon finom, gyorsan elkészül, és egészséges is – már amennyire egy sütemény az lehet. 🙂
Hozzávalók:
kb. 2 csésze meleg víz,
1/5-öd csésze olaj,
1/6-od kocka élesztő,
6 csésze liszt (most én csak fehéret, ill. durumlisztet tettem bele),
kis só,
10 dkg cukor,
1 kg cseresznye, kevés cukor, 3-4 ek. búzadara
A tészta alapanyagjait összedolgozzuk, és kb. 30 percet pihentetjük. Eközben kimagozzuk a cseresznyét, becukrozzuk, és búzadarát keverünk hozzá.
A tésztát kétfele szedjük: olajozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik adagot, majd ráhelyezzük a cseresznyét, és beborítjuk újabb tésztával. Kb. 30-40 perc alatt kisütjük 🙂