magdireceptek

Kötelező nyári cseresznyés pite

Vendégeink voltak, nem sok fotózni való maradt. De ha ismét készítek, bepótlom 🙂

Cseresznyeszezonban kötelező sütemény, nagyon finom, gyorsan elkészül, és egészséges is – már amennyire egy sütemény az lehet. 🙂

Hozzávalók:

kb. 2 csésze meleg víz,
1/5-öd csésze olaj,
1/6-od kocka élesztő,
6 csésze liszt (most én csak fehéret, ill. durumlisztet tettem bele),
kis só,
10 dkg cukor,

1 kg cseresznye, kevés cukor, 3-4 ek. búzadara

A tészta alapanyagjait összedolgozzuk, és kb. 30 percet pihentetjük. Eközben kimagozzuk a cseresznyét, becukrozzuk, és búzadarát keverünk hozzá. 
A tésztát kétfele szedjük: olajozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik adagot, majd ráhelyezzük a cseresznyét, és beborítjuk újabb tésztával. Kb. 30-40 perc alatt kisütjük 🙂 

Ezeket olvastad már?

Brassói – másképp

vega_pokemontrainer4000

Házilag eltett paprikába töltött káposztával 🙂  Ma több programunk, határidős feladatunk is van, így gyorsan főztem, férjem egyik kedvencét.. 🙂...

Őszi paprika-paradicsomleves

vega_pokemontrainer4000

Anyósoméknál lett eltéve a paradicsom, hiszen ott terem a fóliában, és hoztunk is pár üveggel haza. Nagyon finom, és mivel...

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

vega_pokemontrainer4000

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...