magdireceptek

Körtés, kókuszos, karobos köleskása



Kb. dupla adag kukoricatejben megfőztem a kölest.  A kókuszt, karobport és a mézet, ill. szeletelt körtét a végén adtam hozzá. Dióval, körtelekvárral fogyasztottuk. 


A köles élettani hatásairól:

A köles nagyon egészséges gabona, rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Sok szilíciumot tartalmaz,  ami a szervezet védekező képességét fokozza. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, ill.   B karotint, B1 és B2 vitamint.
A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, ezért különösen alkalmas betegeknek és növésben levő fiataloknak, gyermekeknek.
Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik. 

Ezeket olvastad már?

Kókusztejes nektarinleves

Extra finom leves a nagy melegben. Hozzávalók: 4 szem nektarin800 ml kókusztej 10 dkg juharszirup / méz1 ek. kókuszolaj —puffasztott barnarizs Elkészítés: A...

Vegán, tönköly mákos pite

Van még egy kiló tavalyi mákunk, és mivel nagyon kívántam is, tegnap este abból készítettem süteményt. Nagyon finom lett, igazán...