Mára maradt ebédünk, így tegnap este csak granolát készítettem. Évek óta nem veszünk müzlit a boltban, drága, cukros, ki tudja, mi van benne. Helyette kásákat eszünk, vagy házi müzlit készítek. A granola is ilyen házi müzli.
Hozzávalók és elkészítés:
5 csésze gabonapelyhet (2 csésze zabpehely, 1 csésze puffasztott barnarizs, 1 csésze rozspehely, 1 csésze árpapehely) 1 csésze mézzel és 1 csésze vízzel és 2 csésze kókusszal összekeverünk. Beletesszük egy tepsibe és aranybarnára sütjük: közben figyeljük, mert gyorsan le tud égni. Fél csésze diót, fél csésze asztalt körtét (mi ezt aszaltunk sokat, de ez helyettesíthető datolyával, fügével, áfonyával, meggyel stb.), fél csésze mandulát és mazsolát és kb. 2 evőkanálnyi karobot a végén keverünk hozzá, és még ezekkel is pirítjuk. Műanyag edénybe tesszük, lezárjuk, és bármikor bármilyen növényi tejjel fogyasztható is 🙂 De lehet belőle finom süteményt, desszertet is készíteni (erről majd később:))