magdireceptek

Kölesmajonézes céklasaláta tormával és medvehagymával

Irtó finom, nem szabad kihagyni 🙂
Ill. újabb növényi majonéz recept.

Hozzávalók:

3 cékla
köménymag, só,
reszelt torma – ízlés szerint
4-5 levél medvehagyma

kb. 2-3 ek. citromlé
1/2 ek. nyírfacukor
½ ek.tengeri só
1gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles
Elkészítés: 

A céklát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tormából is keveset hozzáreszelünk. A kölesmajonéz alapanyagait nagyon alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt a tormás céklába keverünk medvehagymát (felaprítva) és ráöntjük a kölesmajonézt. Frissen fogyasztjuk. 
A kölest érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: 5 kg-os kiszerelésben messze az egyik legolcsóbb a „piacon”.

Ezeket olvastad már?

Gyors zsemle-szemle :)

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt...

Mandulatej

Egy kis karobbal Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1...