magdireceptek

Köleses zöldséggel töltött tök

Hozzávalók:

2 közepes tök
15 dkg köles
kb. 5 dl  víz 
1 vöröshagyma
3-4 szem répa
2 db kápia paprika
kevés cukkini, összedarabolva
1/4 pritaminpaprikás tofu
só-ízlés szerint
Yoja főzőtejszín
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A kölest dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. A répát meghámozzuk, felkockázzuk és az apróra vágott hagymával együtt kevés vízen megpároljuk. A kápia paprikát megmossuk és felkockázzuk, a tofut is felkockázzuk. Mindezt a kölesbe keverjük, megsózzuk és felvágott petrezselymet keverünk hozzá. A tököket megmossuk, meghámozzuk és hosszanti irányba félbevágjuk. Kivesszük a magjait, majd beletöltjük a tölteléket és olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel és 150 fokon, kb. 30 perc alatt kisütjük. Friss salátával fogyasztjuk.

Ezeket olvastad már?

Kardamomos-nyírfacukros körtelekvár

Kaptunk elég sok korai körtét, amely kezdett romlani, így gyorsan nekiláttam eltenni. Nagyon finom lett, ezért megosztom.  Hozzávalók: 3 kg...

Vegán császármorzsa 2.

Ismét császármorzsára vagy más néven smarnira vágytunk, így kikísérleteztem egy új receptet.   Hozzávalók: 10 dkg búzadara1dkg liszt1dkg kukoricaliszt 1 citrom...