magdireceptek

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el. 

Hozzávalók:

2 nagyobb burgonya
15 dkg köles
kb. 6 dl víz
2 ek. lenmagpehely
1 közepes vöröshagyma
himalaya só – ízlés szerint
bio levespor és ételízesítő  – ízlés szerint
4-5 ek. kókuszzsír

Elkészítés:

A köleshez felforraljuk a vizet, majd forrás közben beleöntjük a kölest és fedő alatt, néha megkeverve kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük majd egy tálban összetörtjük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és 2 ek. kókuszzsír és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. A legvégén hozzáadjuk az ételízesítőt. Ezt és a főtt kölest, ill. a lenmagpelyhet is hozzáadjuk a krumplihoz. Egy tepsit kikenünk a kókuszzsírral, és a vizes kézzel megformázott tócsnikat beletéve 30 perc kb. 18 fokon alatt kisütjük, félidőben forgatjuk. 
Én a második adagba lenmagpelyhet sem tettem (ezt fotóztuk le) és így is összeállt. 

Ezeket olvastad már?

Kék mákos piskóta agavé cukorral

vega_pokemontrainer4000

Vegán sütemény, amely gyorsan elkészül és nagyon finom. 🙂  Hozzávalók: 35 dkg finomliszt 1 csomag foszfátmentes sütőpor 0,5 l növényi...

Csupaszilvás vegán linzer-tallér

vega_pokemontrainer4000

Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.  Hozzávalók:50 dkg liszt (fele...