magdireceptek

Kókusztejes nektarinleves

Extra finom leves a nagy melegben.

Hozzávalók:

4 szem nektarin
800 ml kókusztej 
10 dkg juharszirup / méz
1 ek. kókuszolaj 

puffasztott barnarizs

Elkészítés:
A nektarinokat meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet (forró víz + kókusztejpor, majd ezt lehűtjük), a juharszirupot, a felolvasztott kókuszzsírt. Összeturmixoljuk és már fogyaszthatjuk is. Mi puffasztott barnarizzsel ettük, de finom bele a mandula is, vagy önmagában is nagyon finom. 
TIPP: rizstejjel készítve és juharszirup nélkül remek reggeli vagy esti étel lehet hozzátáplált csecsemőknek is 🙂 

Ezeket olvastad már?

Búzahússal töltött kelkáposzta

vega_pokemontrainer4000

Igazi laktató téli ételkülönlegesség! Hozzávalók:1 kg kelkáposzta1/2 kg vöröshagyma2 ek. pirospaprika4-5 gerezd fokhagyma2 kanál paradicsomlé1 ek. paprikakrém (csípős)himalaya só ízlés...

Zöldséges zakuszka

vega_pokemontrainer4000

Házi kenyérrel az igazi 🙂 Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is,...

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...