magdireceptek

Kókusztejes nektarinleves

Extra finom leves a nagy melegben.

Hozzávalók:

4 szem nektarin
800 ml kókusztej 
10 dkg juharszirup / méz
1 ek. kókuszolaj 

puffasztott barnarizs

Elkészítés:
A nektarinokat meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet (forró víz + kókusztejpor, majd ezt lehűtjük), a juharszirupot, a felolvasztott kókuszzsírt. Összeturmixoljuk és már fogyaszthatjuk is. Mi puffasztott barnarizzsel ettük, de finom bele a mandula is, vagy önmagában is nagyon finom. 
TIPP: rizstejjel készítve és juharszirup nélkül remek reggeli vagy esti étel lehet hozzátáplált csecsemőknek is 🙂 

Ezeket olvastad már?

Céklás hummusz

Hmmmmm,  finom és persze egészséges pástétom; és a színe is gyönyörű. 🙂 Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó3 gerezd fokhagyma1 ek. Yoja...

Főtt céklasaláta

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...

Epres-cseresznyés tejberizs-kocka

Hmmmm:-) Tegnap voltunk Szedd magad eperben is, ill. szüleim cseresznyefáját is alaposan megkopaszítottuk. Így a reggeli kása helyett ezt a...