Igazi nyári reggeli 🙂 Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a zabot), talán a kókuszpuding kicsit „furmányosabb”. A sárgadinnyét már a békési kertből kaptuk, nagyon zamatos!
Hozzávalók – a zabkásához:
30 dkg zabpehely
vagy egyéb növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1 csipet só
1 bio lime héja
5-10 dkg mazsola vagy egyéb aszalványok
Hozzávalók-a kókuszpudinghoz:
4 dl kókusztej
2 ek. étkezési keményítő
8 dkg kókuszreszelék
3 ek. nyírfacukor
—
gyümölcsök
Elkészítés:
A növényi tejet egy lábasban felfőzzük, majd beletesszük a zabpelyhet és a nyírfacukrot, a sót, és a lime-vagy citromhéjat. Mindezt puhulásig összefőzzük. A pudinghoz a kókusztejbe egy habverő segítségével belekeverjük a keményítőt, a kókuszreszeléket, és egy edénybe öntve felfőzzük. A nyírfacukrot a végén adjuk hozzá. Ezt belekeverhetjük a kásába is, de tálalhatjuk rétegesen is.
TIPP: Szórjuk meg sok-sok gyümölccsel.
TIPP: Szórjuk meg sok-sok gyümölccsel.