magdireceptek

„Két-tofus” grill-lepény

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora. 
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)
2,5 dl víz 
2,5 dkg élesztő
só, méz
Hozzávalók a ketchup-höz:

1 kg friss paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregánó
4 ek. olívaolaj
2-3 tk. só
Egyéb hozzávalók:

1/2 kg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt tofu
15 dkg pritaminpaprikás tofu 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd 30 percig kelesztjük. Eközben így készítjük el a ketchup-öt: a paradicsomokat megmossuk és negyedeljük. Egy tepsit kiolajozunk 2 evőkanál olívaolajjal, majd beletesszük a paradicsomokat.  Megszórjuk sóval, a fűszereket rátépkedjük, a fokhagymákat is ráreszeljük.  Meglocsoljuk a maradék olajjal, és 180 °C-on, 1 óra alatt jól  átsütjük a paradicsomokat (félidőben megfordítva őket). Tálba tesszük és botmixerrel krémesítjük.  Ekkor ízesítjük a nyírfacukorral. A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, a tofukat és hagymákat is összevágjuk és grillsütőben megsütjük. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rákenjük a ketchup-öt, majd rászórjuk a grillezett dolgokat, és 160 fokos, előmelegített sütőbe téve kisütjük (kb. 25 perc alatt). 

TIPP: tegyünk rá más grillezett zöldségeket (cukkini, padlizsán, paprika) is, csak nekem nem volt időm tegnap este hazaérve mást felvágni, grillezni. 

Ezeket olvastad már?

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre. Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1/2 csomag füstölt tofukb. 3 ek. liszt  2 ek. lenmagpehelysóújhagyma1-2...

Zeller-karalábé raguleves

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...