magdireceptek

Kesudiós-zabpelyhes-tofus fasírozott

Ma zöldbabfőzelék mellé ezt a fasírtot ettük.

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
víz
1 marék kesudió
5 dkg metélőhagymás tofu 
1 csokor petrezselyem
1 tk. zsemle
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só, majoranna, kömény -ízlés szerint
kb. 1 ek. pirospaprika
6-8 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A zabpelyhet sós,  köménymagos, fokhagymás vízben megfőzzük. A vöröshagymát felvágjuk és kevés vízen megpároljuk. A végén 2 ek. olajat is adunk hozzá. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy nagy tálba tesszük a megfőtt zabpelyhet, a kinyomkodott zsemlét, a megpárolt hagymát+olajat, a felvágott petrezselyemzöldet, a durvára tört kesudiót és villával széttört metélőhagymás tofut. Fűszerezzük, paprikázzuk. Majd mikor alaposan összekevertük, olajjal kikent tepsibe formázzuk és 150 fokon, 20-30 perc alatt kisütjük. (Időközben egyszer megforgatjuk)

Ezeket olvastad már?

Sütőtök krémleves petrezselymes zsemlegombóccal

vega_pokemontrainer4000

A sütőtök krémlevesnek sokféle ízesítési lehetősége van. Mi borsikafűvel, szerecsendióval szeretjük leginkább.  Kb. negyed sütőtököt tettem fel két kisebb krumplival,...

Vegán fehérbab-pogácsa

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, pl. sült paprikakrémmel, salátával finom vacsora lehet, de egyszerűbb krémlevesek mellé is finom…meg persze magában is. Hasonlít a...

Citromfüves eperkrémleves

vega_pokemontrainer4000

Ennek a levesnek a receptje felkérésre született, hamarosan kiderül, mi is ez a projekt 🙂 Hozzávalók: 1,5 kg eper3 dl...