magdireceptek

Kesudiós birsalmaleves

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle.

Hozzávalók:

1 kg birsalma
2 db alma
10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz 
1,5 liter víz
5 ek. Vegimilk
10 dkg kesudió
1 citrom leve

Elkészítés:

A birsalmákat és almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és citromos-nyírfacukros vízben félpuhára főzzük. Eközben a kesudiót egy kevés vízzel, nyírfacukorral és citrommal homogénné pépesítjük (botmixer, vagy kelyhes mixer segítségével). Ehhez teszünk a merőkanál gyümölcsöt a megfőtt levesből, ezt is hozzáturmixoljuk. Majd mindezt belekeverjük a levesbe, felforraljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán töltelék

vega_pokemontrainer4000

Gyermekkorom nagy kedvence volt a töltelék is. Érdekes, hogy akkor sem a húsba töltött részét szerettem, hanem azt, ami kimaradt,...

Tökmagpástétom

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).  Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli1 nagy marék...

Mandulatej

vega_pokemontrainer4000

Egy kis karobbal Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1...