magdireceptek

Karobmázas, sárgabarackos-diós mézes piskóta

Nem a legszebb, de nagggggyon finom! 🙂

Ez a sütemény a maradékokból készült, mivel holnapi vendégeinknek ezzel a piskótával készítettem somlóit ma este, és ami kimaradt, nem szerettük volna, hogy kárba vesszen. 

De máskor is készítek majd, mert nagyon harmonikus, finom desszert lett. 🙂 

Hozzávalók a mézes piskótához:

3 bögre teljes kiőrlésű durumliszt,
1 bögre finomliszt,
1/2 bögre cukor,
1/2 bögre méz,
1 tk.szódabikarbóna,
2 bögre víz,
1-2 ek. citromlé,
1 bögre olaj.

Hozzávalók – a karobmázhoz:


1/2 bögre karobpor,
1/2 bögre cukor,
8 ek. kukoricaliszt (nem volt most kukoricakeményítő itthon, de ezzel is tökéletes lett:),
kb.1/2 liter víz.

A piskóta összetevőit összekevertem, és kisütöttem (még péntek délután, akkor volt időm, azóta a hűtőben várta sorát:)
A puding tulajdonképp a somlóiba szánt „öntet” volt, csak hát ez is egy kevés kimaradt. A puding alapanyagait összekevertem, és összefőztem.  Majd a piskótát félbevágtam, megkentem finom, sűrű házi baracklekvárral, rátettem a tetejét, és jól megkentem karobpudinggal. 🙂 A végén diót szórtam rá. 
A somlói receptével holnap jelentkezem 🙂 

Ezeket olvastad már?

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

vega_pokemontrainer4000

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben: Hozzávalók: 0,5 dl szezámmag0,5 dl...

Egészséges „habzsi-dőzsi” :)

vega_pokemontrainer4000

A mai banánt egy kicsit felturbóztam. 🙂 Hozzávalók – 4 személyre 4 db banán—10 dkg zabpehely, kókuszreszelék2 ek. méz2 dl kókusztejcitromhéj—Hulala...