magdireceptek

Karobmázas, sárgabarackos-diós mézes piskóta

Nem a legszebb, de nagggggyon finom! 🙂

Ez a sütemény a maradékokból készült, mivel holnapi vendégeinknek ezzel a piskótával készítettem somlóit ma este, és ami kimaradt, nem szerettük volna, hogy kárba vesszen. 

De máskor is készítek majd, mert nagyon harmonikus, finom desszert lett. 🙂 

Hozzávalók a mézes piskótához:

3 bögre teljes kiőrlésű durumliszt,
1 bögre finomliszt,
1/2 bögre cukor,
1/2 bögre méz,
1 tk.szódabikarbóna,
2 bögre víz,
1-2 ek. citromlé,
1 bögre olaj.

Hozzávalók – a karobmázhoz:


1/2 bögre karobpor,
1/2 bögre cukor,
8 ek. kukoricaliszt (nem volt most kukoricakeményítő itthon, de ezzel is tökéletes lett:),
kb.1/2 liter víz.

A piskóta összetevőit összekevertem, és kisütöttem (még péntek délután, akkor volt időm, azóta a hűtőben várta sorát:)
A puding tulajdonképp a somlóiba szánt „öntet” volt, csak hát ez is egy kevés kimaradt. A puding alapanyagait összekevertem, és összefőztem.  Majd a piskótát félbevágtam, megkentem finom, sűrű házi baracklekvárral, rátettem a tetejét, és jól megkentem karobpudinggal. 🙂 A végén diót szórtam rá. 
A somlói receptével holnap jelentkezem 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2...

Édesköményes zellekrémleves

vega_pokemontrainer4000

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma. Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy...