magdireceptek

Kapros „zöld”-ségfasírt

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna, ha nem hagyjuk itthon :(((((. Ott sok finomság volt enélkül is, itthon pedig majd csak megesszük szép lassan… Pénteken kipakoltam a hűtőt, és szembe találkoztam még sk. eltett brokkolival, kelbimbóval, kaporral. Csupa „zöld”-séggel 🙂 Így „zöld”-ség fasírt készült. A rakott zöldbabból kimaradt barnarizséhez adtam hozzá a megpárolt zöldeket, ill. kaprot, sót, hagymát és fokhagymát. Egy szikkasztott, majd vízbe áztatott és kinyomkodott zsemle is került bele, ill. morzsát és zablisztet, hogy összeálljon.  Kiformáztam, morzsába beleforgattam, és kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Céklás tofusajt-krémes „torony”

Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez. Hozzávalók:...

Szezámos rántott tofukockák

Mai nap kedves barátaink vannak nálunk, nekik (is) készült  petrezselymes krumpli, fokhagymás uborkasaláta és  szezámos bundában sült tofukockák, amihez babonéz...

Téli teázások :-)

Még egy írás a téli egészséges italokról. 🙂 A tél ízei könyvből szeretnék pár, téli teázással kapcsolatos infót megosztani, amelyet...