magdireceptek

Kapros-vöröslencsés bulgurfasírt

Hozzávalók:

20 dkg bulgur
kb. 1/2 l víz
15 dkg vöröslencse
1 kápia paprika
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz 
10 dkg tökmag 
2 ek. sörélesztőpehely
6 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
3 tk. só
1 szelet rozskenyér

Elkészítés:

A kenyeret beáztatjuk. A lenmagpelyhet szintén beáztatjuk.  A bulgurt és a vöröslencsét (külön-külön) megfőzzük.  A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. A tökmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd kávédarálón ledaráljuk. Ezután egy nagy tálban mindent összekeverünk: a megfőtt bulgurt és vöröslencsét,  a megdarált magot, a párolt hagymát, fokhagymát, a lenmagpelyhet, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, a felaprított kápia paprikát és sót. Végük apróra vágott kaporral ízesítjük. Olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatjuk).

Ezeket olvastad már?

Lencsés-sütőtökös zabburger

vega_pokemontrainer4000

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20...

Vegan „turos taska”

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt10 dkg kókuszzsír2,5 dkg élesztő2 dl rizstej3 ek. eritritol1 ek. barna nádcukor1 mk. só—15 dkg köles5 dl...

Vegán narancsos-mákos bejgli

vega_pokemontrainer4000

Nálunk tegnap elindult a bejgli szezon: este azon kaptam magam, hogy nagyon mákos dolgot kívánok; így hát bejglit sütöttem; 1...