magdireceptek

Kapros-vöröslencsés bulgurfasírt

Hozzávalók:

20 dkg bulgur
kb. 1/2 l víz
15 dkg vöröslencse
1 kápia paprika
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz 
10 dkg tökmag 
2 ek. sörélesztőpehely
6 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
3 tk. só
1 szelet rozskenyér

Elkészítés:

A kenyeret beáztatjuk. A lenmagpelyhet szintén beáztatjuk.  A bulgurt és a vöröslencsét (külön-külön) megfőzzük.  A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. A tökmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd kávédarálón ledaráljuk. Ezután egy nagy tálban mindent összekeverünk: a megfőtt bulgurt és vöröslencsét,  a megdarált magot, a párolt hagymát, fokhagymát, a lenmagpelyhet, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, a felaprított kápia paprikát és sót. Végük apróra vágott kaporral ízesítjük. Olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatjuk).

Ezeket olvastad már?

Spenótos-tofus-aszalt paradicsomos kiflik

vega_pokemontrainer4000

A Tante Fanny cég jóvoltából kaptunk ingyenes termékmintákat. Szeretjük a termékeiket, pl. nekik van teljes őrlésű rétestésztájuk is, így megörültünk...

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Csipkebogyó tea

vega_pokemontrainer4000

Itt van ismét a hűvös idő. Remek alkalom a teázásra 🙂 Mi egyébként is sokat teázunk, kedvencünk a menta, bodza,...