magdireceptek

Mákos hajdinasült szilvasziruppal

Reggeli csemege 🙂

Hozzávalók:

40 dkg hajdina
3 l növényi tej 

1 citrom héja
vaníliapor v. vaníliás cukor
kb. 10 dkg xilit
1 csipet himalaya só
10 dkg mák
1-2 ek. kókuszzsír
szilvalekvár +szilvaszirup

Elkészítés:

A hajdina ilyen jellegű megfőzését Nagy Zsuzsától tanultam. Vele írtuk a négy vegán szakácskönyvet. 
A3 liter növényi tejet egy csipet sóva felforraljuk, majd a felével leforrázzuk a hajdinát, és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Utána leszűrjük, és a maradék forrásban lévő tejbe öntjük. Addig főzzük, amíg a szemek teljesen kinyílnak és a tej is elfő. Ekkor adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliát. Közben daráljuk meg a mákot és a cukrot, keverjük össze. Adjuk hozzá a hajdinához. Kevés kókuszzsírral vagy olajjal kenjünk ki egy tepsit, majd simítsuk bele a hajdinát. Kenjük meg szilvalekvárral és locsoljunk rá szilva szirupot. 180 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre.  

Ezeket olvastad már?

Vegán karobos piskóta alma-birsalmadzsemmel

Egy újabb vegán piskótarecept, az egyik legjobb.:-) Hozzávalók: 1 bögre teljes kiőrlésű liszt1 bögre finomliszt2 bögre növényi tej 1 citrom héja4...

Őszi saláta

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, megkóstolni. Hozzávalók: 1 közepes céklaugyanannyi sütőtök2 paradicsom 1/2 füstölt tofu  1 kisebb lilahagyma1 marék kesudió3 ek....

Kölestúrós-meggyszószos rétes

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...