magdireceptek

Mákos hajdinasült szilvasziruppal

Reggeli csemege 🙂

Hozzávalók:

40 dkg hajdina
3 l növényi tej 

1 citrom héja
vaníliapor v. vaníliás cukor
kb. 10 dkg xilit
1 csipet himalaya só
10 dkg mák
1-2 ek. kókuszzsír
szilvalekvár +szilvaszirup

Elkészítés:

A hajdina ilyen jellegű megfőzését Nagy Zsuzsától tanultam. Vele írtuk a négy vegán szakácskönyvet. 
A3 liter növényi tejet egy csipet sóva felforraljuk, majd a felével leforrázzuk a hajdinát, és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Utána leszűrjük, és a maradék forrásban lévő tejbe öntjük. Addig főzzük, amíg a szemek teljesen kinyílnak és a tej is elfő. Ekkor adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliát. Közben daráljuk meg a mákot és a cukrot, keverjük össze. Adjuk hozzá a hajdinához. Kevés kókuszzsírral vagy olajjal kenjünk ki egy tepsit, majd simítsuk bele a hajdinát. Kenjük meg szilvalekvárral és locsoljunk rá szilva szirupot. 180 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre.  

Ezeket olvastad már?

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó...

Lecsós babpástétom

Régen tettem fel pástétomot, ezért gyorsan lefotóztuk az éppen aktuálisat. 🙂 A héten ettünk már kukoricapástétomot, múlt héten élesztőpástétom és...

Tofukrémmel töltött paradicsom

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂 Hozzávalók: 6 db paradicsom1 füstölt tofu 1 sárga kápia paprika1 piros kápia paprika3 gerezd...