magdireceptek

Mákos hajdinasült szilvasziruppal

Reggeli csemege 🙂

Hozzávalók:

40 dkg hajdina
3 l növényi tej 

1 citrom héja
vaníliapor v. vaníliás cukor
kb. 10 dkg xilit
1 csipet himalaya só
10 dkg mák
1-2 ek. kókuszzsír
szilvalekvár +szilvaszirup

Elkészítés:

A hajdina ilyen jellegű megfőzését Nagy Zsuzsától tanultam. Vele írtuk a négy vegán szakácskönyvet. 
A3 liter növényi tejet egy csipet sóva felforraljuk, majd a felével leforrázzuk a hajdinát, és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Utána leszűrjük, és a maradék forrásban lévő tejbe öntjük. Addig főzzük, amíg a szemek teljesen kinyílnak és a tej is elfő. Ekkor adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliát. Közben daráljuk meg a mákot és a cukrot, keverjük össze. Adjuk hozzá a hajdinához. Kevés kókuszzsírral vagy olajjal kenjünk ki egy tepsit, majd simítsuk bele a hajdinát. Kenjük meg szilvalekvárral és locsoljunk rá szilva szirupot. 180 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre.  

Ezeket olvastad már?

Téli saláta

Hasonló recept és fotó található A tél ízei szakácskönyvben is:) Sajnos a megfázás és felfázás tünetei jelentkeznek nálam. Így ma...

Tátrázni indulunk :)

Minden évben elmegyünk egy hétre, megünnepelni a házassági évfordulónkat. Ez az időpont idén májusra esik 🙂 Így egy hétig nem...

Szezámmagos-babos-répás tészta

Ma több napos szabadságra indulunk – férjem szüleinek segítünk a mezőgazdasági munkálatokban, Békés megyében. Több ezer tő paprika ültetés, dinnyeoltás...