Még mindig volt egy leveles tésztánk a hűtőben (Zsuzsa hozott nekünk Ausztriából 4 csomaggal) és sárga cukkinink :-). Így cukkinis batyut készítettem.
+ egy hír: egy hetet nem leszünk: a Balaton mellett táboroztatunk fiatalokat. Nagyon jó lesz reményeink szerint, sok-sok beszélgetéssel, játékkal, feladattal, extrém dolgokkal, kihívásokkal:-) Utána egy napra hazajövünk, majd irány Békés megye, dinnyézésben, paprikában segítés. Szóval mostantól kicsit csendesebb lesz a blog.
+ egy hír: egy hetet nem leszünk: a Balaton mellett táboroztatunk fiatalokat. Nagyon jó lesz reményeink szerint, sok-sok beszélgetéssel, játékkal, feladattal, extrém dolgokkal, kihívásokkal:-) Utána egy napra hazajövünk, majd irány Békés megye, dinnyézésben, paprikában segítés. Szóval mostantól kicsit csendesebb lesz a blog.
Hozzávalók:
1 csomag hűtős leveles tészta
1 közepes cukkini
1 csokor kapor
só – ízlé szerint
1 kápia paprika
1 lilahagyma
—
Növényi tejfölhöz:
1 marék napraforgó
víz
liszt
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis citromlé
—
1/4 pritaminpaprikás tofu , nagyon apróra összevágva
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és pritaminaprikát kevés vízen megpároljuk. A cukkinit lereszeljük és hozzáadjuk a hagymához, 5-8 percet összefőzzük. Eközben elkészítjük a növényi tejfölt: a napraforgómagot egy tálas mixerbe tesszük, kevés vizet adva hozzá elkezdjük turmixolni. Ízesítjük citromlével, fokhagymával, és a végén a lisztet is beleturmixoljuk. A cukkinihez ezt hozzákeverjük + a kaprot is beleszótjuk. 1-2 percig jó sűrűre összefőzzük.A tésztából nagyobb köröket szaggatunk, bal felükre rakunk a szószból, majd halmozunk rá a tofukockákból a jobb részt pedig rájuk csukjuk, a széleit alaposan eldolgozva. Olajozott, lisztezett tepsibe téve kb. 30 perc alatt kisütjük (közepes lángon).