magdireceptek

Kapor és gomba

Egyik délután „hazaugrottunk” Békés megyébe, drága anyósom születésnapi ajándékaként.:-) És nemcsak az otthoni kertünkből hoztunk finomságokat, hanem drágám nagynénjétől is kaptunk friss, zsenge tököt és kaprot. Hihetetlen illat volt az autóban 🙂 
Anyósom este készített gombapörköltet, amelyből valamennyit elhoztunk, és, mivel úgyis főztem ki hozzá tésztát, gondoltam, megrakom és kaporral fűszerezem. Hát, nagyon illik a két dolog egymáshoz, nem is tudom, eddig miért nem próbáltam. 🙂 

Hozzávalók

gombapörkölt
30 dkg durum spenótos tagliatelle,
de jó bármilyen kifőtt tészta
2 dl rizstejszín
1 csokor friss kapor
2-3 ek.extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A pörköltet elkészítjük. A tésztát kifőzzük. Egy jénait kiolajozunk, beletesszük a kifőtt tésztát. A gombapörköltbe keverünk egy kevés (0,5 dl) rizstejszínt,1-2 perc alatt belefőzzük. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére is öntünk, a maradék tejszínt. Megszórjuk jó alaposan kaporral és összesütjük.   

Ezeket olvastad már?

Hideg saláta forró napokra

Hozzávalók: 1/4 fej fejeskáposzta 2 sárgarépa 4-5 db kovászos uborka 1 fej vöröshagyma 2 doboz Vegaföl 8 ek. tojás nélküli...

Grillezett cukkinitornyok

Sajnos nem sikerült mutatós fotót készíteni az ételből,ami egyébként nagyon finom, egészséges, és egyszerűen elkészíthető ennivaló. 🙂  Hozzávalók: 1 cukkini25...

Vegán császármorzsa

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...