magdireceptek

Kapros bundás tökkarikák

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan zsenge volt és vegán bundában sütöttem ki, tepsibe téve. És a vegán bundába került egy kevés kapor is 🙂 

Hozzávalók:

1 zsenge főzőtök
15 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű liszt)
víz
vegamix

1 kisebb csokor kapor

Elkészítés:

A tököt krumplihámozóval meghámozzuk. Lemossuk, majd egy tálba lisztet teszünk, először ebbe forgatjuk bele. Ezután a vegán panírba, amihez a liszteket, sót, vegamixet, apróra vágott kaprot és a vizet összekeverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk. Ebben történő megforgatás után morzsába tesszük, majd olívaolajjal kikent tepsibe. A tetejét is meglocsoljuk. Közepes lángon egyszer megforgatva kb. 20-30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Fald fel falafel-szendvics

Szerintem a falafelt mindenki ismeri és sokan szeretik is. Ez egy csicseriből készült fasírtgolyócska, melyet ehetünk rizs, krumpli mellé is,...

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...

Meggyes-szójajoghurtos köles

Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság. Hozzávalók:  2 dl átmosott köles6 – 7 dl Alpro vaníliás szójatej1 csipet...