magdireceptek

Kapros bundás tökkarikák

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan zsenge volt és vegán bundában sütöttem ki, tepsibe téve. És a vegán bundába került egy kevés kapor is 🙂 

Hozzávalók:

1 zsenge főzőtök
15 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű liszt)
víz
vegamix

1 kisebb csokor kapor

Elkészítés:

A tököt krumplihámozóval meghámozzuk. Lemossuk, majd egy tálba lisztet teszünk, először ebbe forgatjuk bele. Ezután a vegán panírba, amihez a liszteket, sót, vegamixet, apróra vágott kaprot és a vizet összekeverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk. Ebben történő megforgatás után morzsába tesszük, majd olívaolajjal kikent tepsibe. A tetejét is meglocsoljuk. Közepes lángon egyszer megforgatva kb. 20-30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Reggeli vegán palacsintatorta

vega_pokemontrainer4000

A mai reggelink előző nap elkészített palacsinta, ill. palacsintatorta volt. A tésztáról már itt írtam. A töltelékek pedig ez volt:...

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

Magdi

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba...

Vegán tejberizses palacsintatorta

vega_pokemontrainer4000

Kissé időigényes desszert, de megéri elkészíteni, nagyon finom.  Hozzávalók: A palacsintához 10 dkg finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű liszt 5...