magdireceptek

Kakukkfüves-zabtejszínes cukkinis-répás-kukoricás penne

Ma gyors nyári ebéd készült. Amíg főtt a durumtészta (kb. 10-15 perc) a szósz is elkészült 🙂

Kis vízen 1 fej hagymát megpároltam, közben lereszeltem egy nagyobb, megmosott, de nem meghámozott cukkinit, két répát. Ezt a hagymás alapra tettem, megsóztam, köménnyel és kakukkfűvel fűszereztem, majd adtam hozzá kb. 5 perc múlva egy kis olívaolajat, két gerezd fokhagymát, majd 3/4 doboz zab főzőtejszínt. Még 5 percig főztem, majd lezártam, és a -tegnap főtt, csöves- kukoricát ekkor morzsoltam bele. 

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás bulgur „sushi”

vega_pokemontrainer4000

A húsvétot általában családi körben töltjük (nálunk az ünnepek apropók arra, hogy együtt legyen a család), ilyenkor mindenki előre felkészíti...

Mindennapi -virlis- kenyerünk

vega_pokemontrainer4000

Többen kértétek, hogy írjam meg, milyen kenyeret szoktam itthon sütni. bevallom, mostanában többször vesszük a kenyeret (alpesi rozsosat, ezt Fanni...

Vegán croissant

Magdi

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet...