magdireceptek

Jalapeno-s hummusz

Nagyon szeretjük a hummuszt, sokszor készül alaprecept, de sokszor teszek bele ezt-azt, pl. főtt, turmixolt céklát vagy mogyoróvajat; kesudiót; főtt sárgarépát. Most egy csípős változatot hoztam.

Hozzávalók:

40 dkg csicseriborsó

2 gerezd fokhagyma

3 ek. tahini

2 ek. szezámmagolaj/olívaolaj

2-3 ek. citromlé

2-3 tk. római kömény

koriander, só – ízlés szerint

1 jalapeno paprika, megpirítva

Elkészítés:

A jalapeno paprikát tegyük olajjal kikent tepsibe és pirítsuk meg, majd óvatosan szedjük le a szárát, vágjuk fel, vegyük ki a magjait. A csicseriborót egy magas falú edénybe téve turmixoljuk össze, úgy, hogy turmixolás közben adjuk hozzá a citromlevet, olajat, megsült jalapeno paprikát. Ezt követően ízesítsük római köménnyel, korainderrel, sóval. „Ha már lúd, legyen kövér is”: chilipehellyel és szárított chilipaprikamagokkal tálaltam 😀

Ezeket olvastad már?

Répás-krumplis káposztafőzelék

vega_pokemontrainer4000

Ez a tegnapi ebédünk volt, egy finom répafasírttal.  Hozzávalók: 1/2 fej édeskáposzta2 nagyobb krumpli1 nagyobb sárgarépa1 fej vöröshagyma 1 l...

Köleságyon sült zöldségragu

vega_pokemontrainer4000

Mai ebédünk lesz ez, nekünk ízlett a kóstoló:-). Hozzávalók: 25 dkg köles1 nagyobb cukkini1 nagyobb vöröshagyma 1 kápia paprika3 db...