Tegnap kaptuk meg A tavasz ízei szakácskönyvet. 🙂 Nem felejtkezem el a születésnapi játék résztvevőiről, jövő hét hétfőn csomagolom és postázom nekik a nyereményüket. :-)Aki szeretné bevezető, 1500 Ft-os áron megrendelni, írjon e-mailt (boltokban 1700 Ft-tól kapható): magdolna.reisinger@gmail.com.
Egy kis ízelítő a bevezetőnkből:
Végre megérkezett a tavasz! A hosszúnak tűnő téli hónapok után nem csupán az egyre melegebb és hosszabb napok jelzik a tavasz beköszöntét, hanem a friss zöldségek, saláták és a korai gyümölcsök megjelenése is. A természet megújulásával szervezetünket is felfrissíthetjük sok tápanyaggal. Új, izgalmas ízekkel válthatjuk ki a tél kissé monoton étrendjét, megszabadulhatunk a téli hónapok alatt felhalmozódott salakanyagoktól és mérgektől.
A kötet szerkesztői szeretnének segíteni abban, hogy az egészséges táplálkozásra fogékonyak idén tavasszal új ételekkel lephessék meg családjukat. A könyv receptjeit – csakúgy, mint A tél ízei kötetünkben – a vegán táplálkozás elvei alapján készítettük el, azaz 100%-ban növényi eredetű alapanyagokat használtunk fel. Mivel olvasóink tetszését elnyerte, megtartottuk az előző rész fejezeteit: a reggelire szánt édes, gyümölcsös gabonaételeket, a kenyérféléket, a kenyérre kenhető ízletes pástétomokat és a feltéteket tavaszi gyümölcsök és zöldségek felhasználásával készítettük el, a receptekbe beépítettünk több, kevésbé ismert magyar alapanyagot is. A leveseket és főételeket tartalmazó fejezeteink is számos érdekességet tartogatnak az újításra nyitott háziasszonyok számára. Édességeink pedig várhatóan az egész család kedvencei lesznek.
A receptekben megjelölt mennyiségek 4 főre szólnak. (Ahol nem, ott jeleztük.)
Reméljük, receptjeinkkel színesebbé, gazdagabbá és egészségesebbé alakíthatják az egész család étrendjét! Kellemes főzést kívánunk!