magdireceptek

Gyors tofus-szójavirslis farfalle – Gábortól :)

Nagyon jó dolgunk volt ma, egyik kedves barátunk látott vendégül bennünket (egyébként neki kéne írni a blogot, lévén, hogy szakácsként is végzett:). Látszik, hogy egy helyen vásárolunk (sokszor elmondjuk egymásnak az akciókat) múltkor mi is bevásároltunk farfalle-ből (múlt héten 99 Ft volt fél kilós durum, tojás nélküli farfalle /és makaróni is/, a Lidl-ben), és ő is. Szóval farfalle-t ettünk, tofuval és virslivel. De ne szaladjunk a végére. Virslit, tofut apró kockára vágott, tett bele sok majorannát, és olajon kicsit megpirította. Majd került bele só, illetve jó sok tejföl (1,5 nagy pohárnyi) – ezt helyettesítsük vegán tejföllel, turmixolt tofuval, vagy bármilyen növényi tejszínnel. Pár perc alatt összefőzte ezeket. Ekkor kifőzte ‘al dante’ a tésztát, azaz még kicsit ropogott. (Az olaszok nem „öblítik le” hideg vízzel és szigorúan frissen fogyasztják.) Amint készen lett a tészta, mi is kiszedtük, mártást tettünk rá, összekevertünk és jól belaktunk 🙂 Utána diós rolót ettünk, szóval ez az ebédszünet jól sikerült :))

Ezeket olvastad már?

Nyári mediterrán party-falatok :-)

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt...

Az én (post)covid történetem – 3. rész

Ezúttal szeretném leírni nektek a tapasztalataimat a Foodtest 200+ elnevezésű intolerancia teszttel kapcsolatosan. Óriási könnyebbséget jelent, hogy otthon is elvegezhető...

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor) Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 10 dkg pirított kesudió 2 szál újhagyma 3 ek. napraforgóolaj 1 ek....