magdireceptek

Indiai padlizsánragu

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam.

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál őrölt római kömény

fél teáskanál őrölt koriandermag

1 csokor friss korianderlevél

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dl kókusztej

só – ízlés szerint

3-5 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk és megsózzuk. Egy tepsibe locsoljuk a megolvasztott kókuszolajat, beletesszük a besózott padlizsánt, majd 180 fokon, kb 20 perc alatt – egyszer átkeverve – megpirítjuk. Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát és a fokhagymát, lábasba tesszük és kókuszolaj és víz keverékén megpároljuk. Rászórjuk az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon még pároljuk. Ezt követően rászórjuk a kurkumát, felöntjük a kókusztejjel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Pár perc összefőzést követően szórjuk meg a felaprított korianderzölddel. Rizzsel vagy tepsis krumplival is finom, de tálalhatjuk magában is, vagy kenyérrel. Mi olajos magvat is szoktunk rászórni, diót, mandulát vagy éppen pisztáciát.

Ezeket olvastad már?

Répás-kókuszos sütemény :)

vega_pokemontrainer4000

Már régóta szerettem volna kipróbálni a répatortát-csak nem tortaalakban. Pénteken eljött az ideje. És furcsa párosítást találtam ki 🙂 Teljesen...

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

vega_pokemontrainer4000

Íme, a korábban megígért recept Anditól. Hozzávalók: piskótához: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg fehér liszt15 dkg gyümölcscukor1 ek. szódabikarbóna5...

Vegán áfonyás muffin

Magdi

Hozzávalók: 30 dkg tönkölybúza liszt (lehet 15-15 dkg tönkölybúza/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt) 12 dkg barna cukor/nyírfacukor/gyümölcscukor 2 ek. foszfátmentes sütőpor...