magdireceptek

Indiai padlizsánragu

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam.

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál őrölt római kömény

fél teáskanál őrölt koriandermag

1 csokor friss korianderlevél

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dl kókusztej

só – ízlés szerint

3-5 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk és megsózzuk. Egy tepsibe locsoljuk a megolvasztott kókuszolajat, beletesszük a besózott padlizsánt, majd 180 fokon, kb 20 perc alatt – egyszer átkeverve – megpirítjuk. Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát és a fokhagymát, lábasba tesszük és kókuszolaj és víz keverékén megpároljuk. Rászórjuk az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon még pároljuk. Ezt követően rászórjuk a kurkumát, felöntjük a kókusztejjel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Pár perc összefőzést követően szórjuk meg a felaprított korianderzölddel. Rizzsel vagy tepsis krumplival is finom, de tálalhatjuk magában is, vagy kenyérrel. Mi olajos magvat is szoktunk rászórni, diót, mandulát vagy éppen pisztáciát.

Ezeket olvastad már?

Tojás nélküli, vegán cukkinitócsni

Magdi

Én személy szerint jobban szeretem a cukkinből vagy sárgarépából, brokkoliból készült tócsnit, mint a hagyományos, burgonya alapút. Most egy pikáns,...

Ünnepi Goody-foody

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom lehet az ünnepi asztalra, de azt követően is. Mi ma ettünk, kevés zöldséges barna bulgurral. Hozzávalók: 1 csomag...