Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben:
Hozzávalók:
0,5 dl szezámmag
0,5 dl lenmag
2 marék tökmag
6 dkg pirított, darált dió
1dl apró szemű zabpehely
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
10 dkg metélőhagymás tofu
kb. 1,5 dl forró víz
só-ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpelyhet összekeverjük a magokkal és az előzetesen száraz serpenyőben megpirított, majd megdarált dióval. Hozzáadjuk az összetört tofut, az olajat és a forralt vizet. Várunk 15-20 percet, majd egy olajozott tepsibe belesimítjuk, egy késsel bevagdossuk és közepes lángon kb. 25-30 perc alatt kisütjük. Pástétommal, salátával nagyon finom, de még magában is jó rágcsálni való.