magdireceptek

Házi marcipánnal töltött datolya a hideg ellen :)

Nagyon egyszerű, gyors és hihetetlenül finom csemege 🙂 A marcipán az alábbi módon készül, strawberry nyomán:



Hozzávalók:


20 dkg héj nélküli mandula
6 dkg cukor/méz
3 ek. víz. 



25 dkg mag nélküli datolya


Elkészítés:

A marcipánhoz a mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig, majd könnyedén lehúzzuk róla a héját. Ezt turmix-szal iszonyatosan elturmixoljuk a mandulát 🙂 A cukorból és vízből/mézből szirupot készítünk, amelyet ráöntünk az elturmixolt mandulára. Folpackb-a tesszük a marcipánt, és állni hagyjuk. Eközben a datolyákat hosszában félbevágjuk. A már keményedő marcipánból lecsippentünk, kis csíkokat formálunk, és ezeket beletesszük a datolyákba. 


Ezeket olvastad már?

Lencsés-sütőtök burger

Hm, de finom volt:-). Fasírtként is fogyasztható, de hamburgerként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 20 dkg bio barna...

Növényi tejfölös cukkiniragu

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel. Hozzávalók: 1 nagy cukkini3 kápia paprika vagy piros színű tv,...