Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.
Íme:
Hozzávalók:
1 kg friss paradicsom
2gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregano
4ek. olívaolaj
5 dkg nyírfacukor
2-3 tk. só
ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk és negyedeljük őket. Egy tepsit kiolajozunk 2 evőkanál olívaolajjal, és beletesszük a paradicsomokat. Szórjuk meg sóval, a fűszereket is tépkedjük rá, és fokhagymákat is reszeljük rá. Locsoljuk meg a maradék olajjal és 180 fokon 1 óra alatt jól süssük át a paradicsomokat (fél időben fordítsuk meg). Tegyük egy tálba, majd botmixerrel krémesítsük.. Ekkor ízesítsük a nyírfacukorral.