magdireceptek

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂
Hozzávalók:
12,5 dkg főtt zabpehely
12,5 dkg főtt hajdina
1 teljes őrlésű zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem 
2 közepes sárgarépa
2+2 ek. olívaolaj
borsikafű, köménymag, majoranna, ételízesítő, só 
Elkészítés:
A főtt gabonákat összekeverjük (a zabot előtte dupla, a hajdinát háromszoros mennyiségű vízben főzzük ki), a zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodva hozzáadjuk ehhez, a hagymát felaprítjuk és kevés víz és olaj keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, ezt is megpároljuk. A petrezselymet feldaraboljuk. Mindezt a zabhoz-hajdinához keverjük, fűszerezzük,  hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, ill. a lenmagpelyhet (tojás helyett) is, és fasírtokat formázunk. Olajjal megkent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük, közben egyszer forgatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Növényi tejfölös cukkiniragu

vega_pokemontrainer4000

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel. Hozzávalók: 1 nagy cukkini3 kápia paprika vagy piros színű tv,...

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre. Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1/2 csomag füstölt tofukb. 3 ek. liszt  2 ek. lenmagpehelysóújhagyma1-2...