magdireceptek

Gyümölcsös köleskoch

Ez volt a tegnapi és mai reggelink is.

Hozzávalók:

1 csésze köles
3 csésze kukoricatej
2 ek. nyírfacukor
25 dkg meggy
15 dkg őszibarack
kardamom
2 ek.keményítő

2 marék dió
1 marék mazsolna
2ek. kukoricatej
2ek.xilit
citromhéj

Elkészítés:

A kölest háromszoros vízben kifőzzük, a keményítőt a végén tesszük hozzá. Amikor kifőtt és langyosra hűlt, belekeverjük a gyümölcsöket (nekem mirelit volt itthon), a cukrot, kardamomot. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a fele masszát, megkenjük a diós töltelékkel (a darált diót összekeverjük a növényi tejjel, citromhéjjal és xilit-tel, és összefőzzük), majd befedjük egy újabb sor kölessel. Összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj

Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Mi nagyon szeretjük. Most, hogy a veteményen kívül van egy kis fűszerkertünk is, adva...

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...

Vegán egybesült fasírt

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse...