magdireceptek

Gyors káposztasaláta

Hozzávalók:

1/4 fej lilakáposzta
1/4 fej fehér káposzta
1 marék savanyú káposzta
1 fej lilahagyma
2 dl paradicsompüré
6 szem aszalt paradicsom
2 ek. sörélesztőpehely
3 tk. bazsalikom
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
só -ízlés szerint
2 ek. 100%extra szűz olívaolaj  
szezámmag 

Elkészítés:

A káposzták külső leveleit leszedjük és megmossuk a káposztákat, torzsájukat kiszedjük. Majd legyaluljuk. Ehhez hozzáadjuk a savanyú káposztát is. A lilahagymát csíkokra vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a paradicsompürét eldolgozzuk a sörélesztőpehellyel, bazsalikommal, olívaolajjal, citromlével, sóval, szétnyomott fokhagymával és a szétturmixolt aszalt paradicsommal. Mindezt étkezés előtt 10-15 perccel ráöntjük a salátára. 
Hasonló recept olvasható és látható A tél ízei szakácskönyvben is.

Ezeket olvastad már?

Zeller-karalábé raguleves

vega_pokemontrainer4000

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...

Ünnepi Goody-foody

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom lehet az ünnepi asztalra, de azt követően is. Mi ma ettünk, kevés zöldséges barna bulgurral. Hozzávalók: 1 csomag...