Hozzávalók:
1/4 fej lilakáposzta
1/4 fej fehér káposzta
1 marék savanyú káposzta 
1 fej lilahagyma
2 dl paradicsompüré
6 szem aszalt paradicsom
2 ek. sörélesztőpehely 
3 tk. bazsalikom
1/2 citrom leve 
3 gerezd fokhagyma 
só -ízlés szerint
2 ek. 100%extra szűz olívaolaj  
szezámmag  
Elkészítés:
A káposzták külső leveleit leszedjük és megmossuk a káposztákat, torzsájukat kiszedjük. Majd legyaluljuk. Ehhez hozzáadjuk a savanyú káposztát is. A lilahagymát csíkokra vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a paradicsompürét eldolgozzuk a sörélesztőpehellyel, bazsalikommal, olívaolajjal, citromlével, sóval, szétnyomott fokhagymával és a szétturmixolt aszalt paradicsommal. Mindezt étkezés előtt 10-15 perccel ráöntjük a salátára. 
Hasonló recept olvasható és látható A tél ízei szakácskönyvben is. 
				
								