magdireceptek

Gyömbéres sárgarépa krémleves

A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves.

Hozzávalók:

50 dkg sárgarépa

1 közepes édesburgonya

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér

1 ek. olaj

szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint

1 ek. citromlé

1 l víz

2 dl növényi főzőtejszín

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, majd az olaj és 2-3 ek. víz keverékén megpároljuk a hagymákat. Ehhez hozzáadjuk a répát és az édesburgonyát. Ízesítjük, felengedjük a víz felével és hozzáadjuk a leveskockákat. Fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a főzőtejszínnel dúsítjuk, hozzáadjuk a felaprított gyömbért, majd annyi vízzel felengedjük, amennyire hígítani szeretnénk. Összeturmixoljuk. Még szükséges szerint ízesítjük és tálalhatjuk is.

Ezeket olvastad már?

Bolognai spagetti

Holnap estebédre három fiatalember érkezik hozzánk, akiknek ma készültem elő: valami kiadós, közkedvelt és fiatalos ételt szerettem volna készíteni. És...

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paprika és paradicsom 1 kis kanál pirospaprika kb. 2 ek. olaj Só,...

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...