A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves.
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 közepes édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér
1 ek. olaj
szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint
1 ek. citromlé
1 l víz
2 dl növényi főzőtejszín
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, majd az olaj és 2-3 ek. víz keverékén megpároljuk a hagymákat. Ehhez hozzáadjuk a répát és az édesburgonyát. Ízesítjük, felengedjük a víz felével és hozzáadjuk a leveskockákat. Fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a főzőtejszínnel dúsítjuk, hozzáadjuk a felaprított gyömbért, majd annyi vízzel felengedjük, amennyire hígítani szeretnénk. Összeturmixoljuk. Még szükséges szerint ízesítjük és tálalhatjuk is.