magdireceptek

Gulyásleves marhahús ízű Goody-Foody-val

Egy újabb terméket szeretnék bemutatni a Vegetár jóvoltából.
Ez pedig a Goody-foody. Már volt több  recept is ebből a termékcsaládból, de most mindegyikből kaptunk egy dobozzal ajándékba, így  bemutatjuk az összeset.
 Rengeteg felhasználási lehetőség van, csak a fantáziánk szab határt. 🙂 
Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
4 szem sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
5 szem krumpli
4-5 rózsa karfiol (opcionális)
2 ek. olívaolaj 
kb. 2 l víz 
só , vegamix, köménymag, makoranna, pirospaprika- ízlés szerint
„2 ujjnyi „ gabonakolbász 
2 marék tönkölytarhonya (opcionális)
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és a 2 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majorannát, köménymagot, sót, vegamixet és a felvágott zöldségeket felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Roppanósra főzzük, ekkor adunk hozzá még vizet és a tarhonyát, majd  legvégül, 2-3 perccel a lezárás előtt a felkockázott Goody-foody-t. Frissen, melegen tálaljuk. növényi tejfölt adhatunk hozzá.

A Goody-foody mélyfagyasztott és hűtős változatban kapható, a Vegetár Kft-nél. 

Ezeket olvastad már?

Köles-zablisztes kréker

vega_pokemontrainer4000

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...

Zöldséges köles-zabfasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg köles (hántolt) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. zabpehelyliszt 1 tk só 2 kk majoranna 2 ek étolaj 3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve 1 szelet tk. kenyér...

Finomság Neked: a Naked Noble

Magdi

Itt a tél, amikor talán – nemcsak az ünnepek, hanem az otthonainkban töltött idő növekedése miatt is – többet sütögetünk,...