Hozzávalók a palacsintához:
20 dkg hajdinaliszt
5 dkg tápióka keményítő
40 vagy 45 dkg víz
1 csipet kurkuma
3-4 ek. kókuszolaj
ha szeretnénk (csak sósan fogyasztjuk): felaprított metélőhagyma
Hozzávalók a gombaraguhoz:
50 dkg gomba
1 db sárgarépa
1 marék friss spenót
1 kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
vegeta, kakukkfű, só
kb. 2 dl növényi főzőtejszín
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük, majd alaposan összebotmixerezzük. Azonnal tudjuk sütni, szükséges kiolajozni a teflon alját minden sütés előtt, mert leragad.
A ragut így készíthetjük el: olaj és víz keverékén a felaprított hagymát megpároljuk, eközben a gombát alaposan megmossuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. Rárakjuk a hagymára, a kockára vágott paprikával és megpucolt, felkockázott sárgarépával és a megtisztított spenóttal ugyanígy járunk el. Sózzuk és lefedjük, így levet enged majd. Figyelünk, ha beszívná a levet, akkor pótoljuk. Amikor a gomba megpuhult, ízesítjük, növényi tejszínnel meglocsolva pár perc alatt készre főzzük. Megtöltjük a palacsintákat, tálaljuk.
Bármivel tölthető a palacsinta.