magdireceptek

Gombaraguval töltött gluténmentes, vegán palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:

20 dkg hajdinaliszt

5 dkg tápióka keményítő

40 vagy 45 dkg víz

1 csipet kurkuma

3-4 ek. kókuszolaj

ha szeretnénk (csak sósan fogyasztjuk): felaprított metélőhagyma

Hozzávalók a gombaraguhoz:

50 dkg gomba

1 db sárgarépa

1 marék friss spenót

1 kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

vegeta, kakukkfű, só

kb. 2 dl növényi főzőtejszín

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük, majd alaposan összebotmixerezzük. Azonnal tudjuk sütni, szükséges kiolajozni a teflon alját minden sütés előtt, mert leragad.

A ragut így készíthetjük el: olaj és víz keverékén a felaprított hagymát megpároljuk, eközben a gombát alaposan megmossuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. Rárakjuk a hagymára, a kockára vágott paprikával és megpucolt, felkockázott sárgarépával és a megtisztított spenóttal ugyanígy járunk el. Sózzuk és lefedjük, így levet enged majd. Figyelünk, ha beszívná a levet, akkor pótoljuk. Amikor a gomba megpuhult, ízesítjük, növényi tejszínnel meglocsolva pár perc alatt készre főzzük. Megtöltjük a palacsintákat, tálaljuk.

Bármivel tölthető a palacsinta.

Ezeket olvastad már?

Búzacsírás, négy magvas panír

vega_pokemontrainer4000

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a...

Granolás „pite-torta”

vega_pokemontrainer4000

Ismét a Granoland granoláját felhasználva készítettem egy finomságot. Hozzávalók: 25  dkg finomliszt25  dkg Granoland granola (én a gyümölcsöset használtam, az...

Alpro ajándékcsomag

vega_pokemontrainer4000

Még karácsony előtt egy hatalmas ajándékcsomagot kaptunk az Alpro-tól. Nagyon szeretjük a termékeiket, Fanni is nagy fogyasztó. A kedvencünk a...