magdireceptek

Gombaraguval töltött gluténmentes, vegán palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:

20 dkg hajdinaliszt

5 dkg tápióka keményítő

40 vagy 45 dkg víz

1 csipet kurkuma

3-4 ek. kókuszolaj

ha szeretnénk (csak sósan fogyasztjuk): felaprított metélőhagyma

Hozzávalók a gombaraguhoz:

50 dkg gomba

1 db sárgarépa

1 marék friss spenót

1 kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

vegeta, kakukkfű, só

kb. 2 dl növényi főzőtejszín

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük, majd alaposan összebotmixerezzük. Azonnal tudjuk sütni, szükséges kiolajozni a teflon alját minden sütés előtt, mert leragad.

A ragut így készíthetjük el: olaj és víz keverékén a felaprított hagymát megpároljuk, eközben a gombát alaposan megmossuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. Rárakjuk a hagymára, a kockára vágott paprikával és megpucolt, felkockázott sárgarépával és a megtisztított spenóttal ugyanígy járunk el. Sózzuk és lefedjük, így levet enged majd. Figyelünk, ha beszívná a levet, akkor pótoljuk. Amikor a gomba megpuhult, ízesítjük, növényi tejszínnel meglocsolva pár perc alatt készre főzzük. Megtöltjük a palacsintákat, tálaljuk.

Bármivel tölthető a palacsinta.

Ezeket olvastad már?

Bulguros lencsesült

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg barna lencse25 dkg bulgur3 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2 sárgarépa2 ek. paprikakrém1 csokor petrezselyemhimalaya só -ízlés szerintmajoranna,...

Vegán kakaós (karobos) piskóta

vega_pokemontrainer4000

Gyors, finom süti, ami sokszor kihúzott már a pácból. 🙂 Hozzávalók: 35 dkg liszt (lehet harmada teljesőrlésű vagy tönköly)1 csomag...