magdireceptek

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂

Hozzávalók:

5 dl növényi tej
20 dkg kukoricadara
5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. vaníliapor

1 csomag natúr gesztenye
3-4 ek. növényi tej
datolyaszirup – ízlés szerint

Elkészítés:

Először a kukoricadarából főzünk kását: a növényi tejet feltesszük melegedni. Amikor felforrt, keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát, és nyírfacukorral ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Közben keverjük. Ez idő alatt a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük a növényi tejjel és datolyasziruppal édesítjük. Majd, miután a kása kihűlt, egy tálat bevizezünk, és alulra leteszünk egy réteg kukoricakását, majd gesztenye következik, majd ismét kása és gesztenye. Amikor megdermedt, kiborítjuk és datolyasziruppal meglocsoljuk. 

Ezeket olvastad már?

Cukkinis tökmag pástétom

vega_pokemontrainer4000

Megérkeztünk, nagyon jó hetünk volt, remélem, a fiatalok is így látják. 🙂 Hoztunk a táborból kenyeret, így most (kb. 30...

Édesköményes csicseriborsó saláta

vega_pokemontrainer4000

Ez még egy régebbi salátarecept, de most van egy kis idő posztolni. Hozzávalók: 1 konzerv csicseriborsó—1 édeskömény levele, felaprítva1 ek....

Birsalmás-mákos papucs

vega_pokemontrainer4000

Itt van egy újabb idénygyümölcs, a birsalma. 🙂 Nagyon szeretjük! Így tegnap este készült is sütemény belőle. A tészta élesztős...