magdireceptek

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂

Hozzávalók:

5 dl növényi tej
20 dkg kukoricadara
5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. vaníliapor

1 csomag natúr gesztenye
3-4 ek. növényi tej
datolyaszirup – ízlés szerint

Elkészítés:

Először a kukoricadarából főzünk kását: a növényi tejet feltesszük melegedni. Amikor felforrt, keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát, és nyírfacukorral ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Közben keverjük. Ez idő alatt a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük a növényi tejjel és datolyasziruppal édesítjük. Majd, miután a kása kihűlt, egy tálat bevizezünk, és alulra leteszünk egy réteg kukoricakását, majd gesztenye következik, majd ismét kása és gesztenye. Amikor megdermedt, kiborítjuk és datolyasziruppal meglocsoljuk. 

Ezeket olvastad már?

A főzés gyerekjáték!

vega_pokemontrainer4000

Végre a héten megjelenik A főzés gyerekjáték! című „nagy vegetáriánus szakácskönyv”! :-), melynek receptjeit és az életmód-tanácsainak nagy részét én...

Rizses-napraforgós gombafasírt

vega_pokemontrainer4000

Valamelyik nap töltött paprikát készítettem, azonban sajnos nem volt idő lefotózni. De maradt ki töltelék, amelyet ma reggel gyorsan fasírtnak...

Medvehagymás kölesvaj

vega_pokemontrainer4000

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli...