Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap volt 5 perc fotózni is, így felkerül a levesünk. 🙂
Hozzávalók
1/2 fej kelkáposzta
3 közepes répa
2 közepes krumpli
1-2 kisebb kocka zeller és karalábé – az íze kedvéért
2 fej közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 db szójavirsli
1 ek. rizstejszín
só, olaj, víz, majoranna, köménymag, pirospaprika.
Elkészítés
A hagymákat meghámozzuk, és kevés vízen megpároljuk. Majd rátesszük a felkarikázott répát, zellert és majorannával, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, pirospaprikával színezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy a répa párolódni tudjon. Amikor félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a karalábét, krumplit és a legyalult kelkáposztát. További vízzel felengedjük, és mindent megpárolunk. A legvégén tesszük hozzá a felkarikázott virslit és olajat. A legvégén 1 ek. növényi tejszínt adagolunk hozzá. Nagyon laktató, finom étel.