magdireceptek

Földimogyoróvajas karobos piskóta

Egyszerű, gyors, finom. Kell ennél több? 🙂

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
25 dkg lágy világosbarna nádcukor (v. xilit, v. sötétbarna nádcukor)
6 ek. karobpor
2 ek. mogyoróvaj
0,5 dl szójaolaj (v. egyéb olaj)
3 dl víz vagy növényi tej
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor

blansírozott földimogyoró

házi mogyorókrém

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat, majd a nedveseket is külön-külön összekeverjük, majd egybevegyítjük, és olajjal kikent, liszttel megszórt tesibe simítjuk, megszórjuk a mogyoróval és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Datolyás zabkeksz – cukor nélkül

Gyors, egyszerű, finom. Ráadásul szombat este kaptunk egy nagyon kedves vendégünktől és mivel ízlett, ezért gyorsan elkértem a receptet és...

Tahinis padlizsánkrém

Azaz Baba ganoush, közkedvelt líbiai pástétom, nagyon zamatos, érdemes kipróbálni, hiszen így a megszokott lecsós padlizsánpástétom, vagy majonézes-füstölt padlizsános pástétom...

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom. Hozzávalók: 1 közepes brokkoli1 nagyobb lilahagyma—½ bögre kesudió1 bögre víz1 ek. olívaolaj1 ek. sörélesztőpehely2 gerezd fokhagyma½ citrom...